Povestea numelui

Micul Lord

Romanul “Micul Lord”, scris de Frances Hodgson Burnett,  pune în lumină o poveste excepțională a unui copil educat într-o manieră profund umanistă, fondată pe un temperament moștenit de la părinți, dar tradus într-o variantă personală de a trăi și de a simți, un mic lord, de o noblețe sufletească aparte, care a reușit să genereze în oameni dorința de a fi mai buni, de a-și valoriza atuuri și, mai ales, aceea de a-și diminua și corecta defectele/limitările. Modelul uman, conturat de protagonistul Cedric,  este cel în jurul căruia am dorit să construiesc o realitate posibilă pentru noi toți.
De ce Micul Lord?

Argument

argument

Mediu educațional cu suflet

Școala și grădinița Micul Lord reprezintă un mediu educațional cu suflet, unde copiilor li se oferă șansa de a învăța să devină cea mai bună versiune posibilă a lor, fiind susținuți în acest demers de profesori mentori.
Apreciem diversitatea talentelor/ abilităților și promovăm o educație personalizată, în armonie cu nevoile fiecărui elev.
parinte copil profesor

Parteneriat părinte - copil - profesor​

Școala Micul Lord a dezvoltat o platformă educațională in care parteneriatul dintre părinte-copil-profesor reprezintă fundamentul în construcția de soluții pentru dezvoltarea echilibrată a copilului.
În procesul de educație părintele este permanent informat despre gradul de dezvoltare al copilului în raport cu profilul vârstei, despre structura de personalitate a copilului și, astfel, stabilim împreună soluții educaționale personalizate pentru copilul dumneavoastră.
circle_2
circle_1
circle_2
circle_2
circle_2
Superputerile unui copil educat pentru a fi echilibrat si fericit

SUPERPUTERILE copilului Micul Lord sunt:

  • Încrederea în puterea unicității sale (autocunoaștere);
  • Mentalitatea flexibilă, care susține posibilitatea ca, prin efort, să își dezvolte continuu însușirile/abilitățile;
  • Cunoașterea și integrarea informației academice în practică;
  • Cultivarea puterii lăuntrice / dezvoltarea rezilienței;
  • Generozitatea și bunăvoință;
  • Pasiunea și perseverența;
  • Asumarea misiunii lui creatoare.
superputerile copilului micul lord
circle_2
circle_2
circle_2
circle_2
Armonie în educatie

Viziune

Viziunea noastră academică, inovatoare, promovează armonizarea cerințelor unui învățământ de excelență cu particularitățile elevilor.

Un copil iubit, înțeles, încurajat și valorizat în procesul educației este un copil încrezător, deschis, reflexiv, informat, comunicativ, empatic și creativ.

circle_2
circle_2
circle_2
circle_2
Ce ne propunem

Misiune

Micul Lord are nobila misiune de a crea un mediu educațional, în care copiii să se simtă iubiți și valorizați, să se descopere, să învețe să-și cultive calitățile și să lucreze activ pentru a obține performanța în plan uman și academic.

Micul Lord oferă cadrul de referință în care se clădesc caractere pentru o lume mai bună, pe care ne-o dorim. Noi, Micul Lord, Grădinița și Școala cu suflet, ne asumăm responsabilitatea devenirii copiilor noștri cu bucuria marilor descoperiri.

În Micul Lord celebrăm diversitatea talentelor, însușirilor, calităților, asigurându-ne că toți copiii devin cea mai bună versiune posibilă a lor. Copiii fericiți si echilibrați de astăzi prefigurează adulții adaptabili și împliniți de mâine. Știm că fericirea se învață în copilărie, și, ca atare, aici și acum conturăm, alături de părinți, universul în care copiii noștri se descoperă si învață să devină proactivi în clădirea fericirii lor.


Astfel, succesul lor, „va umple lumea de lumina si iubire”.

circle_2
circle_2
circle_2
circle_2
0
Ani în Învățământ
0
Absolvenți Micul Lord
0
Mese pe an

Autorizații

Autorizație Școala Primară

Autorizație Grădiniță Mărgeanului

Autorizație Grădiniță Cotroceni

Autorizație Bragadiru